Kapcsolat

7400 Kaposvár Pázmán Péter utca 88.

+36 (30) 301-3965

info@scubaschool.hu

Végre újra egy felejthetetlen Silo-i búvártúra

Silo hajóroncs

Silo dióhéjban

A Krk sziget északkeleti részén fekvő Šilo, egy néhai kis halászfalu, ahol soha nincs tömeg (alig négyszázan lakják). Ez a sziget egyik legnyugalmasabb része. Šilo szállásválasztás szempontjából nagyon jó azoknak, akik nyugalmas helyet keresnek, kevesek által látogatott strandok­kal. A nyugalmas település pozitívuma, hogy innen hajóval kb. fél óra alatt át lehet jutni Crikvenicá­ba, ahol igazán nagy a nyüzsgés, ha valaki a túlzott nyugalomból egy kicsit ki szeretne szakadni. Silo természeti környezetére jellemző a buja vadnövényzet, erdős táj. Silo strandjai többnyire kicsik, gye­rekbarátok. A búvárkodás szerelmeseinek is jut bőven látnivaló.

Hol?    Šilo a szárazföldön található Crikvenicával csaknem szemben helyezkedik el. Öble, a Ši­lo-öböl egy keskeny, lapos félszigetnek (Šilo-fok) köszönhetően védett a keleti és déli szelek előtt. A városka a dobrinji országút vagy Klimno felől közelíthető meg.

Szállások  Šilo-ban nincsenek szállodák, csak bérelhető apartmanok. A búvárbázis apartmanjá­ban lesz a szállásunk. Ennek nagy előnye hogy csak le kell sétálni az emeletről a merüléshez. Ha már itt nincs hely akkor közeli apartmanokban tudjuk a helyet biztosítani.

Tengerpart


  A település kicsi, rokonszenves strandja (a Pecine) homokos, apró kavicsos, és persze nagyon nép­szerű az itt nyaraló kisgyermekes családok körében. Vannak zuhanyozók és átöltöző alkalmatossá­gok is. A betonos napozóplatók körül fák, virágok díszlenek. A strandon levő röplabdapályán ami közvetlenül a bázis előtt van, nyáron mindenféle versenyeket rendeznek. Ez a strand kék zászlós minősítésű.  A környéken 10-15 perces gyaloglással jó kis öblöket lehet felfedezni romantikus, kavi­csos vadstrandokkal. Ezeket az öblöket érdemes keresni: Vodice, a kicsit hidegebb vizű Petrina és az elképesztően szép vizű Murvenica.

 Mindezeken a helyeken jók a búvárkodási lehetőségek, s főleg a parttól kijjebb, a meredek szirtek tájékán van a vízben élénk élet. Van egy strand Šilo határában, a világítótoronynál, ahol kutyával is lehet fürödni.

Vendéglátás

A šilo-i sétányon összesen öt étterem van. Javasolható a Portić és az Ankora nevű étterem. A Portić­ban nyaranta élőzenés táncestek vannak. A Macao nevű vendéglőben pizzát is ehetünk, a Zeba nevű kifőzdében pedig házias kosztot kóstolhatunk.

Merülőhelyek

Fő látnivaló a  Peltastis roncsa. 1968-ban süllyedt el és nagyon jól merülhető állapotban van. Aki már járt velünk itt , az tudja, hogy mindig óriási élmény ez a roncs. Természetesen egyéb más merülő helyek is lesznek. Vrbnik-i barlang, Sika kis-zátony a maga nyüzsgő élővilágával, Sveti Marak ahol a homokos strand kiváló strandoló hely a kísérőknek.

 Az idén tervben van két új merülőhely  Kamenjak a Gorgóniákkal és Tenki zátonya egy kis átúszós barlanggal. Indulás szerdán a reggeli órákban( 6-7 óra ). Az út kb. 5 óra.

Hazaérkezés vasárnap az esti órákban. Az elhelyezés a búvárbázis apartmanjában illetve nagyobb lét­szám esetén közeli apartmanokban van. Így hát transzfer nincs, kényelem és easy diver van.

 

A csomag ár tartalmazza a 4 éjszaka szállást (szombat-szerda), vasárnap, hétfő, kedd, napi 2, azaz 6 me­rülést hajóval, amelyből 2 merülés a roncson, a töltött palackot és az ólomövet. A merülés vezetést, a szállásfoglalás regisztrációs díját. Az idegenforgalmi adót.
Lehetőség van éjszakai roncs 35 €, (a 6 merüléses csomag mellé + merülés nappal 25 € ) és parti Discovery ( Intro. ) 50 €/ merülésre is.

 

Fakultatív lehetőségek: Bišerujka-i cseppkőbarlang, Čiziči gyógyiszapos strand, KRK város­nézés, áthajózás Crikvenicára ahol akár a tengeri akváriumot nézhetitek meg akár csak sétál­hattok a parton az éttermek és fagyizók közt jó időtöltés.

A kísérőknek a bázistól 25 m-re aprókavicsos, 150 m-re homokos strand, édesvizes zuhannyal biztosít fürdési és napozási lehetőség.

 A víz 20-22 °C –os. Az apartman kertjében grillezési lehetőség is van. A jó hangulat garantált!

 

A túra ára búvároknak a bázis apartmanjában és egyéb apartmanokban: 295 €                                                                                                           kísérőknek: 125 €

Ha valaki egyénileg foglal szállást és csak merülni szeretne 30 € / merülés                                                                                                    a roncsra 40 € / merülés

Jelentkezési határidő május 30.     Az ár 50% befizetésével.

Ha nincs saját felszerelésed, a napi bérlet az elvitel napjától a visszahozatal napjáig 20 € / nap / teljes felsz.

Ha nekünk kell leszállítani a merülés helyszínére akkor 30€/nap

Utazás egyénileg vagy velünk (16000 Ft/fő) történhet.

 

 

Mindenkit szeretettel várunk!

Búvárbaráti üdvözlettel:      Balázs Norbert NAUI Instructor

                                                 Scubaschool  

36 30 3013965 vagy + 36 30 3075352

      scubaschoolkaposvar@gmail.com

                                                                           A változtatás jogát fent tartjuk.

Silo hajóroncs
Many desktop publishing packages and web page editors now use Lorem Ipsum as their default model text, and a search for ‘lorem ipsum’ will uncover many web sites still in their infancy. Various versions have evolved over the years, sometimes by accident, sometimes on purpose (injected humour and the like).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*